IMG_6450.JPG
IMG_6501.JPG

 

 

Een huis verbouwen: van droom tot werkelijkheid.

 

Om een huis of een deel daarvan goed te verbouwen, en het zo te maken dat al uw wensen en eisen worden gerealiseerd, dan is dat een hele uitdaging. Daar willen wij u daar graag bij helpen. De indeling van een ruimte, de lichtinval, de verbinding tussen de verschillende ruimtes en het gebruik van de verschillende ruimtes, bepalen of je je in een omgeving (thuis of op je werk) prettig voelt. Daarnaast zijn materialen, kleuren en inrichting een essentieel onderdeel van dit geheel.

Als je de indeling van je huis opnieuw gaat bekijken, en je neemt alle woonwensen daarin mee, dan is het een hele opgave om alles in te passen in de nieuwe ruimtes  en binnen uw begroting. Het inschakelen van ons is dan ook geen overbodige luxe. We hebben de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan met het ontwerpen van verbouwingen, waarbij nieuwe indelingen werden gerealiseerd. Ons ruimtelijk inzicht is daarbij van cruciaal belang. Om alles inzichtelijk te maken tekent Alide plattegronden en maakt ze prachtige 3D schetsen. Via deze visualisaties kunnen we u  inzicht verschaffen in hoe het eruit komt te zien. We luisteren natuurlijk goed naar de wensen en eisen van de opdrachtgever. Zodra u overweegt een aannemer in te schakelen, maak dan ook gebruik van onze diensten.

IMG_6603.JPG

Onze werkwijze

Tijdens de eerste ontmoeting leggen we uit, hoe we te werk gaan. We bespreken met u de wensen en de mogelijkheden en op basis van dit gesprek maken wij een inventaris van de werkzaamheden. Ook is het nuttig dat u een moodboard maakt (op papier) waarin duidelijk wordt wat de sfeer en de uitstraling van de ruimte(s) moet (en) worden. 

De eerste stap in het ontwerpproces is de uitwerking van de verschillende ideeën, met de uitkomsten van het kennismakingsgesprek als leidraad.  Als de ontwerpschetsen klaar zijn, gaan we deze met u bespreken.

Stap twee is, om de uitkomst van dit gesprek om te zetten naar een definitief ontwerp. Het definitieve ontwerp werken we uit in 3d tekeningen, zodat u kunt ervaren hoe de ruimte eruit gaat zien en hoe het zal gaan worden.
 

  • Facebook
  • Instagram
e i g e n   p r o j e c t e n 

BADKAMER

OKTOBER 2020
De verbouwing
om meer ruimte te creëren hebben we in de badkamer het plafond open gebroken.
De balken en het houten plafond hebben we net als de rest van de bovenverdieping weer terug laten komen, zo ontstaat er een mooie eenheid.
Het 19e eeuwse franse kastje die we in Rotterdam in een antiekzaak kochten, vormde de basis voor de nieuwe badkamer. De vloer, het bad de spiegels en de kleur op de wand zijn hierop aangepast. We hebben gekozen voor marmer op de vloer.
In het verdere ontwerp hebben we gekozen voor een mooie mix van strak modern en klassiek chique. De wand, op de douchecabine na, is gestuct en voorzien van een goeie buitenverf. Al het houtwerk is in hoogglans geschilderd. Door te kiezen voor  lichte tinten oogt de badkamer rustig en ruim. We hebben al onze ideeën kunnen realiseren. Belangrijk hierin is het goede overleg dat we hebben gehad met onze vaste aannemer. 

ATELIER

GEREALISEERD IN  2014
De bouw
In 2013 zijn we begonnen met de realisatie van het atelier achterin de tuin.
Een belangrijke voorwaarde was, dat de voorpui een mooi aanzicht moest hebben. We kijken er namelijk vanuit de woonkamer tegen aan. Ook moest het ontwerp mooi passen bij de stijl van het huis. We hebben ons laten inspireren door een oude serre waarvan de overblijfselen jaren lang achterin de tuin stonden. Na veel schetswerk van Alide zijn we tot een uiteindelijk ontwerp gekomen. Aan de hand van een uitgewerkte tekening met alle maten en details, is de timmerman gestart met het maken van de voorpui. Het totale oppervlak van het atelier met de indeling van keuken, toilet, opbergkast, schouw en atelierruimte kon toen verder worden uitgedacht. Omdat onze tuin naar achteren toe oploopt en we het plafond van het atelier drie meter hoog wilden hebben, kozen we ervoor het gebouw flink in de grond te laten zakken. Op deze manier komt het gebouw niet kolossaal over. 
IMG_1711.jpg

De verbouwing

De keuken was in de oude situatie niet verbonden met de woonkamer en had geen open verbinding met de serre/bijkeuken. Onze wens was dat we graag die verbinding wilden realiseren. Door opzoek te gaan naar 2 oude deuren konden we dit plan uitvoeren. De keuken heeft een open karakter gekregen omdat er twee deuren met glas naar de serre/bijkeuken zijn geplaatst en er een royale opening is gemaakt tussen de keuken en de woonkamer. Deze opening kan worden afgesloten met twee oude deuren die helemaal ontdaan zijn van de oude verf.

KEUKEN

AUGUSTUS 2010